Всеки девети в Ямбол сключва брак с чужденец

2186
Всеки девети в Ямбол сключва брак с чужденец
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всяка девета сватба, вдигната в Ямбол, е с чужденец. Това показват данните от регистрите в общината, предаде "Дарик".

Най-често младоженците-чуждоземци са от Гърция, Турция, Сирия и Египет, но Ямбол си има и снахи и зетьове от доста далечните Хондурас, Мексико и Малайзия. За 12 месеца в града са се подписали за вярност 413 млади семейства, от тях с партньори от други страни са 47. Има дори и един брак сключен между двама чужденци.

В Ямбол ще има базар на мартеници от 19 февруари

На 11 и 12 февруари ще се приемат документите на желаещите да участват в традиционния базар на мартеници, който община Ямбол организи...

За това, че „на любовта всички възрасти са покорни", говори и фактът, че мъж на 80 години е станал младоженец, а най-възрастната „булка" е била на 77 години. 19-годишен е пък най-младият новоизлюпен съпруг, а 16-годишна - най-младата съпруга. Най-голямата възрастова разлика между младоженци е 22 години и натрупалият годинки съпруг е почти набор на тъща си.

Разчупват се и рамките на традицията в сватбения ритуал. Вместо в залата, както е било десетки години, младите сключват брак под небето, на открито, когато времето е с тях. Местата за „венчавка" са най-вече в градския парк, предпочитани са двата розариума, други пък, особено през пролетта, лятото и есента се подписват в летните градини на ресторантите.

Увеличават се обаче и младите семейства, които влизат в брачен съюз, без тържествена церемония, в общинската администрация. С още по-бързи темпове расте и броят на двойките, които избират да са заедно, но необвързани с подпис и документи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com