Започва възстановяване на асфалта в ямболския квартал "Каргон"

16366
Започва възстановяване на асфалта в ямболския квартал "Каргон"
Снимка: БГНЕС

От днес започна възстановяването на улични настилки в квартал "Каргон" по изградените вече трасета от новата канализационна мрежа. Това става ясно от информация на община Ямбол. Днес се работеше на ул. "Стоил войвода", където е подменен стария водопровод и е изградена разделна система за отвеждане на отпадъчните води- битова и дъждовна канализация.

Предстои видеонаблюдение на тръбопроводите по ул. "Захари Величков", което проследява дали има дефекти при полагането на тръбите. След това ще се пристъпи към асфалтиране и на тази улица. Готови за нова настилка са още няколко улици в кв. "Каргон" и в ж.к. "Златен рог".

Община Ямбол осигурява работа на четирима младежи

Община Ямбол осигурява работни места за четирима младежи по Програма "Старт на кариерата". Три от обявените позиции са за работа в &bd...

Изграждането на мрежата – разделна канализационна и водопроводна по Лот 1 на Интегрирания проект за воден цикъл на град Ямбол е завършено на около 60%. Паралелно с изграждането на мрежата продължава работата по помпените станции за битова и дъждовна вода. В тази връзка от Звеното за изпълнение на проекта напомнят на гражданите, че на този етап все още не трябва да пристъпват към включване към новата канализационна мрежа докато не бъдат изцяло завършени помпените станции. Подобни индивидуални действия като включване на битови отпадъчни води в недоизградената мрежа допълнително затруднява строителите и води до забавяне на цялостната работа по изграждането на ВиК-системата.

"Интегрирания проект за водния цикъл на гр. Ямбол - изграждане на градска пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на град Ямбол" е на обща стойност 93 421 246 лв., от които 72 239 567 лв. от Кохезионния фонд на ЕС, националното съфинансиране е в размер на 18 059 892 лв., а съфинансирането от страна на община Ямбол възлиза на 3 121 787 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com