В понеделник започва модернизацията на центъра на Ямбол

36364
В понеделник започва модернизацията на центъра на Ямбол

В понеделник (27 октомври) на площадното пространство между Община Ямбол и НЧ „Съгласие” ще се състои официална церемония по даване начало на строителните дейности за модернизиране на централните пешеходни зони на Ямбол.

Символичната „първа копка” ще направят кметът на община Ямбол Георги Славов и представители на строителното дружество „Консорциум Ямбол център”, в което влизат ямболските фирми „Суперстройинженеринг” и „Инком ПВ”. Събитието ще се състои от 11 ч.

Строят 10 еднофамилни социални жилища в Ямболско

Десет еднофамилни социални жилища ще бъдат изградени в села от Ямболска област. Вече е открита процедурата по изграждането на жилищните...

Пълната промяна в облика на градския център се реализира по проект „Осигуряване на устойчиво и интегрирано развитие чрез обновяване и модернизиране на градската среда в община Ямбол”, защитен по ОП „Регионално развитие”.

Проектът предвижда цялостно обновяване на централната пешеходна улица „Г. С. Раковски” – от кръстовището с ул. „Преслав” до площад „Освобождение”, включително. Мерките включват подмяна на уличната настилка на площ от над 24 000 кв. метра, изграждане на нови и възстановяване на съществуващи зелени площи от над 5000 кв. метра, въвеждане на ново, енергоспестяващо улично осветление и др.

След началото на строителните работи ще бъде поставена временна ограда с цел осигуряване безопасността и здравето на гражданите на Ямбол, информират от пресцентъра на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com