Безработицата в Ямболско с минимален ръст

8355
Безработицата в Ямболско с минимален ръст
Снимка: Thinkstock

В края на октомври регистрираните безработни в Ямболска област са 7576 души. Това е с 57 души или с 0.1 на сто повече в сравнение със септември и с 2.4% по-малко от същия месец на миналата година.

Равнището на безработица в областта е 13.6 на сто и това я нарежда на 14-то място в страната. За това информират от регионалната дирекция "Бюро по труда".

Скок на младежката безработица във Видин

Безработицата сред младежите във Видин и областта расте. През септември тя се е увеличила с 5% в сравнение с предходния месец, съобщава...

Най-нисък процент безработни сред трудово активното население има в община Ямбол - 8.8 на сто, следвана от общините Елхово - 18.1 на сто и Тунджа - 19.6 на сто. Висока остава безработицата в общините Болярово и Стралджа - съответно 24.7 и 32.9 на сто, обяснява БТА.

През октомври в бюрата по труда в областта са заявени 255 свободни работни места. От тях 135 са на първичния трудов пазар, а 120 - по програми за обучение и заетост.

Най-много работници и специалисти се търсят в отраслите "Преработваща промишленост", "Административни и спомагателни дейност" и "Търговия и ремонт на автомобили и мотоциклети".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com